240601 – 240607 Ny bil och årsmöte

1:a Juni Lördag. Önskar Fritte lycka till med Stockholm Maraton innan vi tar tåget till Hässleholm. Där blir vi hämtade på stationen av Göinge Bil. Vi köper en begagnad Dacia Jogger 2022. 3800 mil, efter lite strul med banken. De ställer en massa kontrollfrågor för att vara säkra på att det inte är något konstigt med affären.
Därefter vidare färd till Simrishamn. Joggern var en positiv överraskning. Vi provianterar cider, frukt, grönt och jordgubbar på Kiviks musteri och Orelund. Bara ett kort stopp på Krokodilgången. Därefter vidare färd till Kyls strand. Lång promenad längs stranden i strålande väder, även ett dopp i havet hanns med.
Vi äter goda hemgjorda smörrebröd på kvällen.


2:a Juni. Upp tidigt. Ägglatte och sol på balkongen. IW-pass 09.00. Sen bil till Sandhammaren. Promenad, sola och bada. 13.30 det börjar ösregna. Blixtar och åska. Men vi har bokat bord på Fyrgrillen och sitter inomhus och njuter av en utmärkt Wallenbergare. Besök på Karl Fredrik och Systrarna Lindgren. Köper växter till våra terrasser. Åker genom skyfallsliknande regn. Dollarstore och Coop hinns med innan vi är hemma 16.30. Det blev hemgjorda smörrebröd idag igen.


3:e Måndag Jobbar. Lunch på Fyrgillen i Sanhammaren. Sol och bad. Systembolaget och Orelund för mera jordgubbae. Smörgåstårta från Sjöfolket. Presentinköp till Jonatan på kvällen.


4:e Jobbar. Brunch på Kyls Strand. Årsmöte. Lena blir invald som suppleant i bostadsrättsföreningen. Efteråt pizza på Gården.

5:e Jobbar. Lunch i Borrby. Köpmangatan 6. Trevligt ställe. Havets Wallenbergare. Kikar lite på mosaikbord på Apotekarna som också ligger i Borrby. Vi tittar på en serie The Tourist på MAX. Fixar med tågbiljetter till Johann och Sofia som kommer ner på onsdag 12:e juni.

6:e Torsdag. Nationaldagen! Brunch på stranden vid Knäbäckshusen. Väldigt lite folk där eftersom kommunen ”stängt av” av stranden som en följd av stormen Babets skadeverkningar. Vidare till Ingelstad Kalkon som fyller 40 år.


7:e Jobbar. Lunch på Sjöfolket. Havets Wallenbergare. Därefter Latte på Kagan. Buss till Lund vid 15-tiden. Sedan Snälltåget hem för att fira Jonatans födelsedag den 8:e Juni. Korean BBQ på kvällen den 8:e.