240618 – 2408XX Sommar

18:e Juni Tisdag. Några dagar innan vi åker till Österlen, den 14:e juni och 16:e juni är det hårt slit för att få kolonistugan i ordning inför sommaren. 15:e juni, firar att Hampus blivit student på Pärlängsvägen. Vidare färd till Nyköping för att se att Eldkvarn fortfarande levererar. Den 18:e tar vi kvällståget tillsammans med Gitte. Johan hämtar oss med bil i Hässleholm <3. 22-tiden, framme vid Krokodilgången. Firar med mousserande fläderdricka.

19:e Juni Onsdag. Jobb. Lunch på Öl och Knäcke. Middag på Franskans i Rörum.

20:e. Semester! Frukost och promenad på stranden. Kyls + Sandhammaren. Lunch på Sonesson. Sofia och Johann åker hem.

21:a Juni. Midsommarafton. Dagen börjar med IW hos Friskis och Svettis. Lunch på Terassen med bland annat Brantevikssill. Midsommar firas traditionsenligt på Tjörnedala med Jordgubbstårta.

22:a. Frukost/Brunch på Bobergs på Hamngården i Brantevik. Trevlig lokal och vällagad frukost. Åker till Skillinge och köper färsk sparris på Sparrisgården. Lagar kvällsmat hemma. Bisoninnerfile med färsk sparris och kokt nypotatis. Tittar på film. Dag Hammarsköld.

23:e. Åker till Grevlunda och plockar kemikaliefria jordgubbar. Lite glest mellan gubbarna. Vädret har nog inte varit det bästa. Sen till Knäbäckshusen för att visa Gitte förödelsen efter stormen Babete. Gitte bryter mot avstängningen och tar sig ner till stranden. Lena och Gitte tar bussen till Lund för vidare färd hem. Jag stannar. Kör ett spinningpass och kokar jordgubbssylt.

24:e Måndag. Peter är ensam kvar. Åker till Sandhammaren. Solar och badar hela dagen. Underbart väder men kallt i vattnet. Provianterar på systembolaget. Städar upp litegrann i lägenheten

25:e. Tisdag. Repris på gårdagen 🙂 På kvällen IW. Vid passets slut ringer överraskande Lasse och säger att han är vid vår parkeringsplats. Visar sig att han åkt bil 13 timmar från Gävle för att komma och hälsa på. Vi tar en Pizza och lite öl. Lena kommer tillbaka från sejouren i Stockholm vid 23-tiden.

26:e Juni. Köper jordgubbar på Orelund. Spinning. Lena kör Multifys soft. Smörgåsttårta från sjöfolket till kvällsmat.

27:e Onsdag. Frukost på Kyls strand med hela gänget. Boule, Jonatan vinner men Peter är inte med. Går på lokala loppisen. Shoppar i stan. Skriver ut Suduko till Lasse på biblioteket. Fikar på Byvägen vid hamnen. IW. Kvällsmat hemlagad pannkaka med hemgjord jordgubbssylt. Lite Lasse-snack på kvällen.

28:e Juni. Upp fem på morgonen. Håller Lasse sällskap en timme innan han åker hem igen. Frukost på Farmorslycka. Sen en stund på Havängsstranden. Boule, denna gång är jag med och då är det inte svårt att gissa vem som vann. Det är varmt men vi orkar med lite shopping på vägen hem. Stärkan outlet i Kivik. Bland annat en ko och linnekortbyxor inhandlas. Åker och köper en stor hängpelargon i Simris handelsträdgård samt en blender på Elon. Jonatan och Alexandra tar en tur till Mandelmanns. Oxfilekebab på kvällen.

29:e Juni Lördag. Jonatan och Alexandra åker till Danmark över dagen för att besöka Köpenhamn och Lousiana. Lena och Peter kör en IW på morgonen och tillbringar sedan dagen i Sandhammaren. Sol och bad. När vi kommer hem blir det Strawberry daiquiri med vår nya blender och mumsig hemlagad rulltårta med grädde. Vi äter burgare på Sonesson i kvällssolen.

30:e. Åska och skyfallsliknande regn på förmiddagen. Lunch på Sonesson. Peter Kör ett spinningpass. På kvällen Fondue sen tittar hela gänget på Dune 2.

1:a Juli Måndag. 08.30 Peter Gärdenfors, Kan AI tänka på Hamnplan. Promenad till Brantevik och minigolftävling i Vitemölla. Lunch på Buhres. Tomas och Anki kommer på kvällen. Det blir grillmat hemma.

2:a Juli. 08.30 Per Sinding Larsen, SVT mm. Pop-journalist. Berättar om sina år mediabranschen och möten med kända artister. Jonatan och Alexandra åker hem. Vi går med Tomas och Anki från Kyls till Sandhammaren. Helt OK väder. Lunch på Fyrgrillen. Stannar på Karl-Fredrik och Simris handelsträdgård. IW. På kvällen Smörgåstårta och filmen den sista resan.

3:e Juli. 08.30 Bodil Jönsson berättar om problemet med att människor har svårt att göra skillnad på kunskap och åsikter. Fika på Kagan. Anki och Lena går på Loppisen. Eftermiddag, lunch och golf på Lilla Vik. Ansträngande men roligt. Grillkväll hemma med bland annat Tomas hemmagjord Bea.

4:e Juli Torsdag. 08.30 Sömnföreläsning med Andres Broström professor i Jönköping. Lite långsam men informativ berättelse om vad sömn är. 11.00 Rockhead art.