240830 – 240908 Sensommar

30:e Augusti. Fredag. Vi tar bilen ner. Lämnar Stockholm ca 15.00 framme i Simrishamn ca 22.15. Med ett längre stopp för mat på Rosegarden i Värnamo. Mjukglass med friterad banan. Mums.



31:a Augusti. Stranddag med brunch på Sandhammaren. På vägen dit besök på ASpotekarens i Borrby. Kollar om det finns några fina sittdynor från Madame Stoltz. Självplock av blommor på vägen hem. Shopping på Dollarstore. Kvällsmat på Cimbris i Simrishamn. Maten OK men inte mer. Men trevligt och sitta vid Storgatan och kolla in folkvimlet.

1:a September. Söndag. Full fart. Vi börjar med att åka till Kiviks trädgård. Köper en kärleksört samt plockar ett drygt kilo äpplen på deras självplock. Vidare till Mandelmanns trädgård. Gustav sitter och spelar fiol vid vattnet. Marie serverar oss en fantastisk lunch med bland annat lammkött och potatissallad, allt från gården. En fantastisk blomsterprakt i trädgården trots att det nästan är höst. Vi handlar pumpor och en lökknippe. Vidare till Orelund där vi bland annat får tag på nyskördade jordgubbar och ägg från Farmorslycka. Sen är det dag för konditionsdag på Friskis och Svettis. Dubbelpass IW, där det andra passet görs tillsammans med ett Spinning-gäng. Gunilla P och Krister är instruktörer. På kvällen blir det rökta räkor och en chark/ost-tallrik på stranden i Tygeå.

3:e September. Tisdag. Jobbar. Lunch på Börje Olssons skafferi. IW. Smörgåstårta från Sjöfolket på kvällen.
Vädret!! 🙂



4:e September. Får veta att min arbetsgivare ska skära ner personalen med 3000 personer, lyssnar in några möten angående detta. Ledig eftermiddag. Äter lunch på Fyrgrillen. Sen några sköna timmar i högsommarvärme på stranden. Lena åker hem och jobbar. På kvällen en picknick vid havet.

5:e september. Torsdag. Jobbar. Lunch på Sjöfolket. Spätta med remouladsås. Kaffe på Kagan. På kvällen IW, körde ganska hårt, 405 kcal. Lena gör goda varma kantarell- och skinkmackor, rödvin till.

6:e september.